Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Baby Bossen (Svenskt tal) Filmaffisch
 Född ledare
OriginaltitelThe Boss Baby
GenreAnimerat / Komedi
Längd1 timme, 37 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingAv skaparna till Madagaskar kommer nu den nya komedin BABY-BOSSEN.

Han bär kostym och är troligtvis den mest ovanliga babyn du kan tänka dig. Baby-bossen är berättelsen om hur nykomlingen i familjen kan vända upp och ner på hela ens tillvaro. Men det är också en hjärtevärmande historia om vikten av sin familj, berättat ur synvinkeln från en fantasifull 7-åring vid namn Tim. Om du trodde föräldraskap var svårt innan har du inte träffat Baby-Bossen!
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Fast & Furious 8 Filmaffisch
GenreAction
SkådespelareVin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham, Jordana Brewster, Kurt Russell
Längd2 timmar, 15 minuter
Åldersgräns15 år (från 11 år i vuxet sällskap)
HandlingDet är dags för den senaste delen i en av världens mest framgångsrika filmserier någonsin: FAST & FURIOUS 8

Med Dom och Letty på smekmånad, Brian och Mia förtidspensionerade och det övriga gänget på fri fot har alla i gruppen skaffat något som liknar vanliga liv. Men när en mystisk kvinna lockar in Dom på brottets bana, och dessutom får honom förråda de som står honom närmast, ställs de åter inför utmaningar som kommer att testa deras gränser till det yttersta.

Från Kubas stränder och New Yorks gator till det arktiska klimatet vid Barents hav reser vår elitstyrka i jakt på en anarkist som hotar skapa globalt kaos. Samtidigt måste de också få tillbaks mannen som en gång gjorde dem alla till en familj.
Biljettpris110 kr
 Visa föreställningar

 Get Out Filmaffisch
 Just because you're invited, doesn't mean you're welcome
RegiJordan Peele
GenreMysterium / Skräck
SkådespelareDaniel Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford, Marcus Henderson
Längd1 timme, 44 minuter
Åldersgräns15 år (från 11 år i vuxet sällskap)
HandlingNär Chris - en ung, svart man besöker sin vita flickväns familjegods inser han snart att hennes familj har lömska avsikter med sin inbjudan. Till en början tolkar Chris familjens överdrivet tillmötesgående sätt som ett nervöst sätt att hantera dotterns etniskt mixade förhållande. Men en rad märkliga upptäckter under helgen leder honom till en upptäckt han aldrig kunnat föreställa sig.
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris110 kr
 Visa föreställningar

 Guardians of the Galaxy - Vol. 2 - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 26/4
RegiJames Gunn
GenreAction / Science Fiction / Äventyr
Längd2 timmar, 17 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingAlla i Guardiansgänget är tillbaka: Chris Pratt som Peter Quill/Star Lord, Zoe Saldana som Gamora, Dave Bautista som Drax, Vin Diesel som rösten till Groot och Bradely Cooper som rösten till Rocket. Nu gäller det att nysta upp mysteriet med Peter Quills föräldrar, vilka var de?
Biljettpris120 kr
 Visa föreställningar

Studio GrandI Am Not Your Negro Filmaffisch
GenreDokumentär
Längd1 timme, 33 minuter
Åldersgräns15 år (från 11 år i vuxet sällskap)
HandlingMedgar Evers, Malcolm X och Martin Luther King Jr. var alla framträdande människorättskämpar, och de blev alla hänsynslöst lönnmördade. Deras tredje gemensamma nämnare är vännen James Baldwin. Innan Baldwins död 1987 påbörjade han sitt sista verk, en krönika om sina tre vänner och deras tragiska livsöden. Raoul Pecks hyllade I Am Not Your Negro tar avstamp i Baldwins anteckningar, för att utforska den afroamerikanska historien och vad det innebär att vara svart i USA i dag. Oscarsnominerade Samuel L. Jackson utgör rösten som Baldwin. Filmen vann publikens pris vid sin premiär under Toronto filmfestival.
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris110 kr
 Visa föreställningar

 Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen (Svenskt tal) Filmaffisch
Regi Rasmus A. Sivertsen
GenreAnimerat / Barnfilm
Längd1 timme, 16 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKlas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig...
TrailerTrailer
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Eugen Onegin (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelPjotr Iljitj Tjajkovskij: Eugen Onegin
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingAnna Netrebko repriserar en av sina mest hyllade roller som Tatiana, den naiva hjältinnan i Tjajkovskijs opera, efter Pusjkins klassiska roman. Peter Mattei gör huvudrollen som Onegin som avvisar Tatianas kärlek tills det är för sent.

Robin Ticciati, musikalisk chef för Glyndebourne Festival Opera, dirigerar återuppsättningen av Deborah Warners version, som hade premiär vid Mets säsong 2013-2014. Alexey Dolgov gör rollen som Onegins vän/rival, Lenskij, med Elena Maximova som Tatiana syster Olga och Stefan Kocán som Prins Gremin.

I rollerna: Anna Netrebko (Tatiana), Elena Maximova (Olga), Alexey Dolgov (Lenski), Peter Mattei (Onegin), Stefan Kocán (Gremin)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Rosenkavaljeren (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
 Biopremiär 13/5
OriginaltitelRichard Strauss: Der Rosenkavalier
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 50 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingMet sätter upp Richard Strauss romantiska mästerverk Rosenkavaljeren för första gången sedan 1969. Operan dirigeras av Mets chefsdirigent James Levine och regisseras av Robert Carsen, vars senaste Met-produktionen var succén Falstaff 2013.

Renée Fleming sjunger en av sina favoritroller som Fältmarskalkinnan, mot Elina Garanca i sin första nordamerikanska roll som Octavian, den impulsive unge titelkaraktären. I ensemblen ingår också Günther Groissböck som Baron Ochs, Erin Morley som Sophie, Marcus Brückin gör sin Met-debut som Faninal och Matthew Polenzani är den italienske sångaren.

Rosenkavaljeren är en samproduktion med Royal Opera House, Covent Garden, och Teatro Regio di Torino.

I rollerna: Renée Fleming (Fältmarskalkinnan) Elina Garanca (Octavian), Erin Morley (Sophie), Matthew Polenzani (den italienske sångaren), Marcus Brück (Faninal), Günther Groissböck (Baron Ochs)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Skönheten och odjuret (Engelskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelBeauty and the Beast
GenreFantasy / Musikal
SkådespelareBill Condon, Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad, Kevin Kline, Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson
Längd2 timmar, 9 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingNu kommer äntligen Disneys älskade och enastående berättelsen om Skönheten och Odjuret till liv för första gången som en helt ny spelfilmsversion. Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta.
Biljettpris110 kr
 Visa föreställningar

 Smurfarna: Den försvunna byn (Svenskt tal) Filmaffisch
 De var aldrig ensamma
GenreAnimerat / Äventyr
Längd1 timme, 31 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingSmurfarna är tillbaka i ett animerat filmäventyr, där vi får se smurfarna som vi aldrig sett dem förr! En mystisk karta leder Smurfan och hennes vänner Glasögonsmurfen, Klunssmurfen och Muskelsmurfen ut på ett spännande äventyr genom den Förbjudna skogen. Målet: den största hemligheten i smurfarnas historia.
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Vaiana (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelMoana
RegiRon Clements, John Musker
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 47 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingI det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med sin stora idol, den legendariska halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.

Före filmen visas en kortfilm.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive trailers framför (Vi visar inte reklamfilm längre). Föreställningen börjar upp till fem minuter före utsatt starttid så att själva filmen börjar ca 2-3 min (ibland lite senare) efter utsatt starttid.

Hur fungerar åldersgränserna?

Det finns fyra åldersgränser för film på bio i Sverige (Barntillåten, från 7 år, från 11 år och från 15 år). Det är frivilligt för en filmdistributör att få sin film granskad av Statens Medieråd som beslutar om åldersgränser. En film som inte blir granskad får automatiskt åldersgränsen 15 år.

Barntillåten

Filmen anses inte innehålla något skadligt för barn.

Från 7 år

Filmen anses kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 7 år. Om vuxen (person som har fyllt 18 år) följer med kan barn under 7 år se filmen – enligt den så kallade ledsagarregeln.

Från 11 år

Filmen anses kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 11 år. Om vuxen person följer med kan barn som fyllt 7 se filmen.

Från 15 år

Filmen anses kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 15 år (eller förblivit ogranskad). Enligt lagändring som träder ikraft 2017-03-01: Om vuxen person följer med kan barn som fyllt 11 år se filmen. Detta gäller alltså bara om vuxen går med i sällskapet, ensamma barn under 15 år eller grupper där ingen fyllt 15 får alltså inte se filmen, precis som tidigare.

Och giltig legitimation är det enda sättet att bevisa någons ålder.

Angående lagändringen 2017-03-01

Ledsagarregeln utökas till att även gälla 15-årsgränsen vilket den inte gjorde tidigare. Detta ställer högre krav på föräldrar som vill ta med sina barn på en 15-årsfilm. En motivering till beslutet för åldersgränserna går alltid att söka efter och läsa på Statens Medieråds hemsida.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2017-04-21